Καταφύγιο ΕΟΣ Ηλιούπολης “Γιώργος Μητρόπουλος”

Χάρη στις ανεκτίμητες προσπάθειες και την ακούραστη προσφορά των μελών μας, ο Σύλλογός μας έχει από το 1995 το δικό του Καταφύγιο στον Υμηττό, σε υψόμετρο 500μ.

Το καταφύγιο διαθέτει μικρή κουζίνα και τουαλέτα και ανοίγει για τα μέλη του συλλόγου σε κάποιες αναβάσεις στον Υμηττό. Χρησιμοποιείται επίσης για τα σεμινάρια του συλλόγου, όπου χρειάζεται πρακτική εξάσκηση στο πεδίο καθώς και σαν πυροφυλάκιο για την ευρύτερη περιοχή. Επίσης σαν ορμητήριο για τις αναδασωτικές δραστηριότητες του συλλόγου στην ευρύτερη περιοχή.

Φτάνεις εύκολα στο καταφύγιο από τη Μονή του Αγίου Ιωάννη Καρέα, από το πάρκινγκ της οποίας (θα δεις σκαλάκια δεξιά του τσιμεντόδρομου που οδηγεί στη μονή) ξεκινάει ευκρινές και ευκολοδιάβατο μονοπάτι με πορτοκαλί/ μπλε σήμανση για περίπου 200μ και ακολουθείς στην πορεία τα μπλε σημάδια που θα σε φέρουν σε δασικό δρόμο. Απέναντι στο δρόμο θα δεις ταμπέλα ΕΟΣ Ηλιούπολης και μονοπάτι που σε φέρνει στο καταφύγιο. Συνολικός χρόνος ανάβασης 20-30 λεπτά.

Powered by Wikiloc

Μπορείς επίσης να έρθεις από το σταθμό της Εθελοντικής Ομάδας Δασοπροστασίας & Πυρόσβεσης Ηλιούπολης (τέρμα της Λεωφόρου Σοφοκλή Βενιζέλου) ευθεία πάνω στο χωματόδρομο ως το φράγμα, απ΄όπου καλογραμμμένο μονοπάτι σε φέρνει στο βασικό χωματόδρομο που διατρέχει τον Υμηττό. Συνεχίζεις ευθεία επάνω σε μονοπάτι με κόκκινη σήμανση που οδηγεί στις αναρριχητικές πίστες Κόκκινα- Πράσινα και στρίβεις πριν τις πίστες αριστερά, συνεχίζοντας την πορεία προς ακόμη ένα χωματόδρομο. Στο χωματόδρομο στρίβεις αριστερά και στην ταμπέλα ΕΟΣ Ηλιούπολης, πιάνεις το μονοπάτι δεξιά που σε φέρνει στο καταφύγιο. Συνολικός χρόνος ανάβασης 35-45 λεπτά.

Powered by Wikiloc