14 Απρ 2024: Μαίναλο (Ζυγοβίστι- Ελάτη)

Κυριακή 14 Απρ 2024 @ 07:00- 21:00

Η διαδρομή Ζυγοβίστι- Ελάτη είναι το μεγαλύτερο σκέλος του Menalon trail: δρασκελίζει το Δυτικό Μαίναλο, περνώντας μέσα από το ορεινό δάσος του Μαινάλου και διατρέχοντας μερικές από τις μεγαλύτερες δολίνες του συγκροτήματος όπως το οροπέδιο της Κοσκίτσας και τα Βλάχικα. 

Η διαδρομή ξεκινά από το Ζυγοβίστι, στην παλιά εκκλησία του Αγ Ιωάννη και την Πίσω Βρύση και στο μονοπάτι που οδηγεί στο Χωράφι του Παπά, όπου δεσπόζει ο Αγ Γεώργιος, ξωκλήσι- φύλακας της ομώνυμης πηγής. Η διαδρομή μας θα μας πάει από Ασοβές, στην πηγή Μπουρνιάδες, στη Λάκκα Κοσκίτσα και προς την κορυφή Πλειοβουνίου (1643 μ), το ψηλότερο σημείο της πορείας μας.

Κατεβαίνουμε στο οροπέδιο Βλάχικα και τη σπηλιά Λύγκου, λημέρι του τοπικού λήσταρχου Λύγκου, προς τη βρύση Παλιοχώρι (άφθονο, κρύο νερό) και την εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής. Μετά τη θέση Λακκώματα ανηφορίζουμε προς την Ελάτη, τον τελικό προορισμό μας.

Αναχώρηση Κυριακή στις 7.00 π.μ. από διασταύρωση των οδών Σοφοκλή Βενιζέλου και Καρνεάδου (100 μ. από το Μετρό Ηλιούπολης – ρεύμα προς Αθήνα) κι εδώ περισσότερες πληροφορίες για τον εξοπλισμό που θα χρειαστείτε.

  • Ώρες πορείας: 6Βαθμός δυσκολίας: 1
  • Συν. μήκος: 14,60 km • Υψομ διαφορά: +623 m / -530 m
  • Κόστος συμμετοχής: 25
  • Αρχηγός: Αλέξανδρος Τσουρής, τηλ ανάγκης 6942 666862