18-19 Φεβ 2023- Γκιώνα_Συκιά-Λαζόρεμα-Πυραμίδα (χειμερινή ανάβαση)

Η εξόρμηση απευθύνεται αποκλειστικά σε έμπειρα σε χειμερινό βουνό μέλη και αποφοίτους σχολών χειμερινού βουνού του ΕΟΣ Ηλιούπολης. Η ανάβαση αυτή απαιτεί κίνηση σε χιονισμένο πεδίο, τη χρήση κραμπόν & πιολέ, κίνηση σε σχοινοσυντροφιές και τεχνικές ανάσχεσης πτώσης σε χιονισμένο/ παγωμένο πεδίο.

Αναχώρηση Σάββατο 18 Φεβρ στις 16.00 από διασταύρωση των οδών Σοφοκλή Βενιζέλου και Καρνεάδου (100μ. από το Μετρό Ηλιούπολης- ρεύμα προς Αθήνα) και διανυκτέρευση στο κέντρο Προσκόπων στη Συκιά Φωκίδας. Την επόμενη ημέρα ανάβαση από Λαζόρεμα ή Μνήματα (αναλόγως των συνθηκών του χιονιού) στην κορυφή της Γκιώνας κι επιστροφή από τα ίδια.

Για τη διανυκτέρευση θα χρειαστείτε χειμερινό υπνόσακο, είδη τουαλέτας και καλό πρωινό (θα μείνουν στο λεωφορείο την Κυριακή), ενώ για την πορεία θα χρειαστούν χειμερινές μπότες, γκέτες, κραμπόν, 1 πιολέ, μπωντριέ, 2 καραμπίνερ ασφαλείας, 2 λανιέρες, 1 κορδονέτο και 1,5 λίτρο νερό & θερμιδικά σνακ.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: αυτή και οι υπόλοιπες χειμερινές αναβάσεις, αποτελούν πρόκριμα για την συμμετοχή στην χειμερινή ανάβαση Ολύμπου στις 24-27 Μαρτίου. Θα πρέπει να έχετε συμμετάσχει σε τουλάχιστον 2 χειμερινές αναβάσεις πριν τον Όλυμπο!

  • Ώρες πορείας: 8-11 • Βαθμός δυσκολίας: 6+
  • Μήκος: 19χλμ • Υψομετρική διαφορά: 2.300μ
  • Αρχηγός: Θοδωρής Παπαγιάννης, τηλ ανάγκης 6974 090339