08-09 Απρ 2023- Καλλιφώνι Αχαίας

Το Καλλιφώνι βρίσκεται στη σκιά του μυθικού Ερύμανθου κι έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός αλπικού βουνού.

Αφετηρία μας το Μετόχι Βλασίας, κάτω από το ιστορικό μοναστήρι του Αγίου Νικολάου, διασχίζοντας πλούσιο δάσος, με έλατα και φυλλοβόλα δέντρα, δίπλα στο ρέμα που κατεβαίνει από τη στάνη που βρίσκεται ψηλά στα αλπικά λιβάδια. Πολλά είδη αγριολούλουδων ανθίζουν στα ξέφωτα του δάσους, καθώς και στο αλπικό κομμάτι- ο κρόκος είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα που θα δούμε. Βγαίνοντας από το δάσος και φτάνοντας στα αλπικά λιβάδια αντικρύζουμε τη στάνη και τις ποτίστρες. Συνεχίζουμε στο σηματοδοτημένο μονοπάτι, μέσα από βράχινο πέρασμα σε ανοικτό, εύκολο λούκι ως το διάσελο με την εκπληκτική θέα στα νότια της Πελοποννήσου κι έπειτα προς την κορυφή.

Επιστροφή από τα ίδια ως τη διασταύρωση της μονής Αγ Νικολάου (επίσκεψη εφόσον υπάρχει διαθέσιμος χρόνος) και εύκολο κατέβασμα από αγροτικό δρόμο στην Άνω Βλασία.

Αναχώρηση το Σάββατο στις 16.00 για την Άνω Βλασία Αχαΐας και διανυκτέρευση σε σκηνές ή δωμάτια. Την Κυριακή αναχώρηση από τη θέση Μετόχι (900 μ.) για την ανάβαση στην κορυφή (1.997 μ.) και επιστροφή.

  • Ώρες πορείας: 7 • Βαθμός δυσκολίας: 2
  • Μήκος: 9,73 km • Υψομ διαφορά: 994 m
  • Αρχηγοί: Γιώργος Μητρόπουλος – Θοδωρής Παπαγιάννης