03-04 Φεβρ 2024: Παρνασσός χειμερινή (Γεροντόβραχος- Τσάρκος- Λιάκουρα)

Σάββατο- Κυριακή @ 07.00-22.00

Η τετραλογία των χειμερινών μας αναβάσεων (Παρνασσός, Βαρδούσια, Ξεροβούνι Εύβοιας, Όλυμπος), αποτελεί κριτήριο για την συμμετοχή σου στην ανάβαση στον Όλυμπο, με minimum συμμετοχής σε 2 από τις 3 χειμερινές αναβάσεις, πριν αυτή του Ολύμπου.

Στόχος είναι στη διάρκεια αυτών των 2 περίπου μηνών να εξασφαλίσουμε το “δέσιμο” της ομάδας αλλά και τη μεγαλύτερη τριβή στην κίνηση σε χιονισμένο & παγωμένο πεδίο, με χειμερινό εξοπλισμό και χρήση σχοινιών & ασφαλειών.

Όλες οι χειμερινές αναβάσεις απευθύνονται σε μέλη Ορειβατικών Συλλόγων της ΕΟΟΑ, που είναι απόφοιτοι σχολών χειμερινού βουνού ή έχουν λάβει μέρος σε προηγούμενες χειμερινές αναβάσεις του συλλόγου μας και θα έχει περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων (20 άτομα).

Το Σάββατο φεύγουμε για Χιονοδρομικό Παρνασσού και για κορυφή του Γεροντόβραχου (2.393m). Εκπαίδευση σε κραμπονάζ και πτώσεις σε πλαγιά. Επιστροφή και διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο στους Δελφούς.

Την Κυριακή νωρίς το πρωί φεύγουμε πάλι για Χιονοδρομικό με προορισμό Γεροντόβραχο, Τουμπόραχη, Λιάκουρα (αναλόγως των συνθηκών) σε σχοινοσυντροφιές κι επιστροφή στα Κελάρια για Αθήνα.

Αναχώρηση Σάββατο στις 7.00 π.μ. από διασταύρωση των οδών Σοφοκλή Βενιζέλου και Καρνεάδου (100 μ. από το Μετρό Ηλιούπολης – ρεύμα προς Αθήνα) κι εδώ περισσότερες πληροφορίες για τον εξοπλισμό που θα χρειαστείτε (για απαραίτητα υλικά ασφάλισης, βλ εδώ).

  • Σάββατο- Ώρες πορείας: 4Βαθμός δυσκολίας: 5
  • Κυριακή- Ώρες πορείας: 7Βαθμός δυσκολίας: 5
  • Συν. μήκος: 21,95 χλμ. • Υψομ. διαφορά: +1.630 m / -1.648 m
  • Κόστος συμμετοχής: €90 (περιλαμβάνει 1 διανυκτέρευση σε δίκλινο με πρωϊνό στους Δελφούς [ξενοδοχείο ΛΕΦΑΣ], μεταφορά, έξοδα οδηγού & 2 αρχηγών, ασφάλιση ατυχήματος)
  • Αρχηγός: Θοδωρής Παπαγιάννης, τηλ. ανάγκης 6974 090339