Αναρρίχηση με τον ΕΟΣ Ηλιούπολης

Υλοποιούμε από το 2010 καταξιωμένες σχολές αναρρίχησης όλων των επιπέδων κι διαθέτουμε ομάδα Αναρρίχησης Βράχου, ενώ παράλληλα συντηρούμε και οργανώνουμε τις διαδρομές στα αναρριχητικά πεδία του Υμηττού που βρίσκονται στην περιοχή της Ηλιούπολης και του Καρέα.

Αναρριχητικά πεδία Ηλιούπολης

Τα αναρριχητικά πεδία της Ηλιούπολης και του Καρέα, βρίσκονται στη δυτική πλευρά του Υμηττού και είναι από τα πιο όμορφα κι ευχάριστα αναρριχητικά πεδία στην περιοχή της Αθήνας. Όλες οι διαδρομές συντηρήθηκαν ή ανακατασκευάστηκαν από το Δ. Τιτόπουλο, τον Οκτώβριο- Δεκέμβριο του 2017. Τα πεδία στα οποία έγιναν οι παρεμβάσεις είναι 5 και συνολικά 93 διαδρομές, σε μια περιοχή περίπου 1,5 τετρ. χιλιομέτρου:

  • πεδίο ΜΑΚΡΥΣ ΤΟΙΧΟΣ, διαδρομές 19
  • πεδίο ΤΡΥΠΙΟΣ ΒΡΑΧΟΣ, διαδρομές 15
  • πεδίο ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΙΣΤΑ, διαδρομές 10
  • πεδίο ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΙΣΤΑ, διαδρομές 33
  • πεδίο ΓΟΥΒΑ, διαδρομές 16

Κατέβασε εδώ τις βαθμολογίες των αναρριχητικών πεδίων ή την ιστορία τους:

Εποχή και ώρες για αναρρίχηση

Κατάλληλες εποχές & ώρες για σκαρφάλωμα στα πεδία μας είναι:

  • στον «ΤΟΙΧΟ ΤΟΥ ΜΑΚΗ» το καλοκαίρι έχει σκιά από το πρωί μέχρι τις 14.00.
  • στον «ΜΑΚΡΥ ΤΟΙΧΟ», το καλοκαίρι έχει σκιά από το πρωί μέχρι τις 17.00.
  • στον «ΤΡΥΠΙΟ ΒΡΑΧΟ», στον κυρίως όγκο του πεδίου, το καλοκαίρι έχει σκιά από το πρωί μέχρι τις 16.00 (στην αριστερή πλευρά που υπάρχουν οι διαδρομές, «ΑΣΕ» και «ΚΑΡΕΑΣ» έχει σκιά μέχρι τις 13.00 και στη δεξιά πλευρά στις διαδρομές «ΚΑΜΗΛΑ» & «ΘΑΛΕΙΑ» κλπ μέχρι το βράδυ).
  • στην  «ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΙΣΤΑ», το καλοκαίρι, έχει σκιά μέχρι τις 12.00 το μεσημέρι.
  • στην «ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΙΣΤΑ» το καλοκαίρι έχει σκιά από το πρωί μέχρι τις 10.00 και από τις 11.00 και μετά μέχρι το βράδυ. Το χειμώνα και οι δυο πίστες είναι στη σκιά όλη την ημέρα, εκτός της «ΠΡΑΣΙΝΗΣ» που τη βλέπει ο ήλιος κάποιες ώρες.

Πως θα έρθεις

Για τα αναρριχητικά πεδία της Ηλιούπολης πήγαινε στο Πυροφυλάκειο Ηλιούπολης (τέρμα λεωφόρου Σοφοκλή Βενιζέλου), σε χώρο στάθμευσης και μεταλλική πόρτα, που απαγορεύει την διέλευση τροχοφόρων στο βουνό. Από την πόρτα (κοιτάζοντας ψηλά φαίνονται τα πεδία «ΚΟΚΚΙΝΗ-ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΙΣΤΑ» & «ΤΡΥΠΙΟΣ ΒΡΑΧΟΣ») ανηφορίζεις το χωματόδρομο για 150 μέτρα και μπαίνεις ευθεία στο  μικρό ρέμα μπροστά σας, ακολουθώντας το σηματοδοτημένο μονοπάτι και σε 10 λεπτά φτάνεις στην «ΚΟΚΚΙΝΗ & ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΙΣΤΑ». Ευθεία επάνω (σε βράχινο πέρασμα που κρέμεται αλυσίδα) και σε άλλα 10 λεπτά θα βρεθείς στον «ΤΡΥΠΙΟ ΒΡΑΧΟ».

Powered by Wikiloc

Για τα βράχια του Καρέα, παίρνεις τον περιφερειακό Υμηττού και στρίβεις για Καρέα (στο σημείο υπάρχει χαρακτηριστική μεταλλική πεζογέφυρα και φανάρια) με τελικό προορισμό τη μονή Αγ. Ιωάννη Καρέα (υπάρχει χώρος στάθμευσης). Στην είσοδο της μονής, ξεκινά σηματοδοτημένο μονοπάτι, από πού φαίνονται και τα δυο πεδία (ΤΟΙΧΟΣ ΜΑΚΗ & ΜΑΚΡΥΣ ΤΟΙΧΟΣ) και ανηφορίζοντας συναντάς σε 5 λεπτά τον «ΤΟΙΧΟ ΤΟΥ ΜΑΚΗ» και σε αλλά 5 τον «ΜΑΚΡΥ ΤΟΙΧΟ».

Powered by Wikiloc