04-05 Μαρ 2023- Βαρδούσια_Μουσουνίτσα-Σκόρδα-Κόρακας (χειμερινή ανάβαση)

Η εξόρμηση απευθύνεται αποκλειστικά σε έμπειρα σε χειμερινό βουνό μέλη και αποφοίτους σχολών χειμερινού βουνού του ΕΟΣ Ηλιούπολης. Η ανάβαση αυτή απαιτεί κίνηση σε χιονισμένο πεδίο, τη χρήση κραμπόν & πιολέ, κίνηση σε σχοινοσυντροφιές και τεχνικές ανάσχεσης πτώσης σε χιονισμένο/ παγωμένο πεδίο.

Αναχώρηση Σάββατο 4 Μάρτη στις 07.30 από διασταύρωση των οδών Σοφοκλή Βενιζέλου και Καρνεάδου (100μ. από το Μετρό Ηλιούπολης- ρεύμα προς Αθήνα), ανάβαση στο καταφύγιο Α. Τζάρτζανος και διανυκτέρευση. Την επόμενη ημέρα ανάβαση στην κορυφή Κόρακα από κεντρικό λούκι Πιτιμάλικου ή κλασσική διαδρομή (αναλόγως των συνθηκών του χιονιού) κι επιστροφή στην Αθήνα.

Για τη διανυκτέρευση θα χρειαστείτε χειμερινό υπνόσακο και είδη τουαλέτας, ενώ για την πορεία θα χρειαστούν χειμερινές μπότες, γκέτες, κραμπόν, 1 πιολέ, μπωντριέ, 2 καραμπίνερ ασφαλείας, 2 λανιέρες, 1 κορδονέτο, τουλάχιστον 1,5 λίτρο νερό & θερμιδικά σνακ.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: αυτή και οι προηγούμενες χειμερινές αναβάσεις, αποτελούν πρόκριμα για την συμμετοχή στην χειμερινή ανάβαση Ολύμπου στις 24-27 Μαρτίου. Θα πρέπει να έχετε συμμετάσχει σε τουλάχιστον 2 χειμερινές αναβάσεις πριν τον Όλυμπο!

  • Ώρες πορείας (04/03): 6-8 • Βαθμός δυσκολίας: 6+
  • Ώρες πορείας (05/03): 8-10 • Βαθμός δυσκολίας: 6+
  • Αρχηγός: Θοδωρής Παπαγιάννης, τηλ ανάγκης 6974 090339