17 Σεπτ 2023: Σκοτεινή Ευβοίας

Η διαδρομή μας από Αθήνα: Χαλκίδα – Αμάρυνθος – Γυμνό – Άνω Σέτα (760 μ.) – Κάτω Σέτα (640 μ.) και Παναγία Αμπουδιώτισσα, όπου και μας αφήνει το πούλμαν.

Η Αμπουδιώτισσα είναι εκκλησάκι του 19ου αιώνα αφιερωμένο στα Εννιάμερα της Θεοτόκου. Στον χώρο εκτός των τριών πέτρινων κτισμάτων της εκκλησίας υπάρχουν: αστείρευτη πηγή με παγωμένο νερό, θεόρατα πλατάνια, παγκάκια και χώροι αναψυχής.

Η πορεία μας ξεκινά σε δασικό δρόμο (4,6 χλμ.), χαλαρή ανηφόρα, που οδηγεί στο Μετόχι και σε περίπου 1 ώρα φτάνουμε στη ρίζα της Σκοτεινής, όπου υπάρχει η εποχιακή λίμνη της Σέτας καθώς και εποχιακοί χείμαρροι που καταλήγουν σε μεγάλη εντυπωσιακή καταβόθρα-σπήλαιο. Ανεβαίνουμε στην πλαγιά με έλατα και χαμηλή βλάστηση μέχρι την κορυφή στα 1.362 μ.

Επιστροφή στην Παναγία Αμπουδιώτισσα και με το πούλμαν στην Άνω Σέτα για φαγητό σε μια από τις δύο ταβέρνες του χωριού: «Κέδρος» ή «Πλάτανος» με τις εξαιρετικά προσιτές τιμές! Στη Άνω Σέτα θα επισκεφθούμε επίσης το υπαίθριο θέατρο, 750 θέσεων, «Νίκος Παπακωνσταντίνου», χτισμένο κατά τα αρχαία πρότυπα, όπου το καλοκαίρι δίνονται παραστάσεις.

Αναχώρηση Κυριακή στις 7.00 π.μ. από διασταύρωση των οδών Σοφοκλή Βενιζέλου και Καρνεάδου (100 μ. από το Μετρό Ηλιούπολης – ρεύμα προς Αθήνα) κι εδώ περισσότερες πληροφορίες για τον εξοπλισμό που θα χρειαστείς.

  • Ώρες πορείας: 5Βαθμός δυσκολίας: 1
  • Συν. μήκος: 13,98 χλμ. • Υψομ. διαφορά: +866/ -862m
  • Κόστος συμμετοχής: €25
  • Αρχηγός: Σωτήρης Σκεύης, τηλ. ανάγκης 6978 517419