1-2 Ιουν 2024: Φαράγγι Βόθωνα- Καρπενήσι

Σάββατο 1- Κυρ 2 Ιουνίου 2024 @ 16.00-22.00 

Το Φαράγγι του Βόθωνα βρίσκεται 20 περίπου χιλιόμετρα έξω από το Καρπενήσι, στον δρόμο για Προυσσό. Αρχικά το φαράγγι είναι πιο ανοιχτό, ωστόσο αργότερα στενεύει  δημιουργώντας συναρπαστικές καταβάσεις λίγο πριν καταλήξει στον ποταμό Καρπενησιώτη.

Αφετηρία μας το χωριό Γαύρος, στο 12o χλμ του δρόμου Καρπενησίου-Προυσού. Το φαράγγι ξεκινάει από το χωριό Καρίτσα για να καταλήξει στον Καρπενησιώτη ποταμό. Έχει 12 rappel ύψους από 8 έως 25 μέτρων. Αξιολογείται ως μέτριας δυσκολίας ενώ η άγρια ομορφιά του με βράχια ύψους 50 μέτρων μας εντυπωσιάζει! Δεν χάνουμε φυσικά την ευκαιρία να δροσιστούμε στις φυσικές πισίνες που σχηματίζονται στα βράχια του. 

Ιδανικό για αυτούς που θέλουν να ζήσουν τη μοναδική εμπειρία του Canyoning. Η έξοδος του φαραγγιού είναι στον ποταμό Καρπενησιώτη και η αποκατάσταση μας στην Ταβέρνα του Ψαρά στο Γαύρο Καρπενησίου.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: εκτός του εξοπλισμού ασφαλείας (δείτε εδώ) θα χρειαστείτε και φόρμα νεοπρέν τουλάχιστον 3mm πάχος.

Αναχώρηση Σάββατο στις 16.00 από διασταύρωση των οδών Σοφοκλή Βενιζέλου και Καρνεάδου (100 μ. από το Μετρό Ηλιούπολης – ρεύμα προς Αθήνα) για το Μεγ Χωριό όπου και θα διανυκτερεύσουμε σε δωμάτια ή αντίσκηνα κι εδώ περισσότερες πληροφορίες για τον εξοπλισμό που θα χρειαστείτε.

  • Ώρες πορείας: 6Βαθμός δυσκολίας: 2 canyon
  • Συν. μήκος: 2 km • Υψομ διαφορά: -780 m
  • Κόστος συμμετοχής: αναμένεται
  • Αρχηγός: Θοδωρής Παπαγιάννης, τηλ ανάγκης 6974 090339