21-22 Ιαν 2023- Λούσιος Αρκαδία

Δυτικά του όρους Μαίναλο υπάρχει η εντυπωσιακή και πανέμορφη χαράδρα του ποταμού Λούσιου, που οφείλει το όνομά του στον μύθο που λέει ότι σε αυτό το ποτάμι οι νύμφες έπλυναν τον νεογέννητο Δία. Τα πολλά νερά, η πλούσια βλάστηση, τα κάθετα τοιχώματα των βράχων συνθέτουν ένα σκηνικό υψηλής αισθητικής και οικολογικής αξίας.

Στην πεζοπορία μας θα συναντήσουμε τρία παλιά μοναστήρια, τη νέα και παλιά μονή Φιλοσόφου και τη μονή Προδρόμου, κρεμασμένα κυριολεκτικά στα βράχια, που σε γεμίζουν δέος και θαυμασμό, καθώς και παλιά γεφύρια, νερόμυλους και τοπία εξαιρετικής ομορφιάς, Πάνω από το ποτάμι βρίσκονται δύο από τα γνωστότερα και διατηρημένα παραδοσιακά χωριά της Ελλάδας, η Δημητσάνα και η Στεμνίτσα. Η πορεία μας αρχίζει από το Μουσείο Υδροκίνησης και διασχίζει τη χαράδρα μέχρι την έξοδό της, όπου υπάρχουν ερείπια Ασκληπιείου της αρχαίας πόλης Γόρτυνας.

Αναχώρηση το Σάββατο στις 4.00 μ.μ. από Σοφ Βενιζέλου & Καρνεάδου Ηλιούπολη για τη Δημητσάνα Αρκαδίας και διανυκτέρευση σε στεγασμένο χώρο. Την Κυριακή πορεία από το Μουσείο Υδροκίνησης κατά μήκος του ποταμού Λούσιου μέσω των Μονών Φιλοσόφου και Προδρόμου μέχρι την Αρχαία Γόρτυνα.

  • Ώρες πορείας: 6 • Βαθμός δυσκολίας: 1
  • Αρχηγός: Άννα Μπουρλάκη, τηλ 6977 220216