15 Ιαν 2023- Ξεροβούνι Εύβοιας (χειμερινή ανάβαση)

Το Ξεροβούνι είναι ένας ασβεστολιθικός ορεινός όγκος, συνέχεια στην ουσία του ορεινού συγκροτήματος της Δίρφης, αλλά τόσο άγριο κι όμορφο με το πέτρινο τείχος που παρουσιάζει στον ορειβάτη, που αποτελεί πραγματική πρόκληση καλοκαίρι- χειμώνα.

Όλες οι χειμερινές αναβάσεις απευθύνονται σε μέλη Ορειβατικών Συλλόγων της ΕΟΟΑ, που είναι απόφοιτοι σχολών χειμερινού βουνού ή έχουν λάβει μέρος σε προηγούμενες χειμερινές αναβάσεις του συλλόγου μας και θα έχει περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων (20-23 άτομα).

Η ανάβαση ξεκινά από τη ράχη Συκά (διάσελο Δίρφυς- Ξεροβουνίου 1009 μ.) για το λούκι του Ξεροβουνίου κι αναλόγως της εμπειρίας των μελών της ομάδας αλλά και του καιρού, θα επιχειρήσουμε ανάβαση με κάποιους κι από την βόρεια κόψη για να συναντηθούμε όλοι στη νότια κορυφή (1.412m). Κατάβαση από το λούκι κι επιστροφή από τα ίδια.

Αναχώρηση Κυριακή στις 7.00 π.μ. από διασταύρωση των οδών Σοφοκλή Βενιζέλου και Καρνεάδου (100 μ. από το Μετρό Ηλιούπολης – ρεύμα προς Αθήνα) κι εδώ περισσότερες πληροφορίες για τον εξοπλισμό που θα χρειαστείτε.

  • Ώρες πορείας: 6Βαθμός δυσκολίας: 5
  • Συν. μήκος: 11,26 χλμ. • Υψομ. διαφορά: +637 m / -649 m
  • Κόστος συμμετοχής: €25
  • Αρχηγός: Βαγγέλης Μαλιωτάκης, τηλ ανάγκης