28 Απρ 2024: Φαράγγι Λούσιου (Δημητσάνα- Γεφύρι Κόκκορη)

Κυριακή 28 Απρ 2024 @ 07.00-22.00

Δυτικά του όρους Μαίναλο υπάρχει η εντυπωσιακή και πανέμορφη χαράδρα του ποταμού Λούσιου, που οφείλει το όνομά του στον μύθο που λέει ότι σε αυτό το ποτάμι οι νύμφες έπλυναν τον νεογέννητο Δία. Τα πολλά νερά, η πλούσια βλάστηση, τα κάθετα τοιχώματα των βράχων συνθέτουν ένα σκηνικό υψηλής αισθητικής και οικολογικής αξίας.

Στην πεζοπορία μας θα συναντήσουμε τρία παλιά μοναστήρια, τη νέα και παλιά μονή Φιλοσόφου και τη μονή Προδρόμου, κρεμασμένα κυριολεκτικά στα βράχια, που σε γεμίζουν δέος και θαυμασμό, καθώς και παλιά γεφύρια, νερόμυλους και τοπία εξαιρετικής ομορφιάς, Πάνω από το ποτάμι βρίσκονται δύο από τα γνωστότερα και διατηρημένα παραδοσιακά χωριά της Ελλάδας, η Δημητσάνα και η Στεμνίτσα. Η πορεία μας αρχίζει από το Μουσείο Υδροκίνησης και διασχίζει τη χαράδρα μέχρι την έξοδό της, όπου υπάρχουν ερείπια Ασκληπιείου της αρχαίας πόλης Γόρτυνας.

Αναχώρηση την Κυριακή στις 07.00 από διασταύρωση των οδών Σοφοκλή Βενιζέλου και Καρνεάδου (100 μ. από το Μετρό Ηλιούπολης – ρεύμα προς Αθήνα) κι εδώ περισσότερες πληροφορίες για τον εξοπλισμό που θα χρειαστείτε. 

  • Ώρες πορείας: 6Βαθμός δυσκολίας: 1
  • Συν. μήκος: 8,76 km • Υψομ διαφορά: +259 m / -885 m
  • Κόστος συμμετοχής: €25
  • Αρχηγός: Μπουρλάκη Άννα, τηλ ανάγκης 6977 220216